Wie wij zijn

Sabine

Mijn naam is Sabine Kuijpers, ik woon in de regio Arnhem – Nijmegen en heb drie dubbel bijzondere kinderen: hoogbegaafd, met autistische trekken en leerproblemen.
Om mijn eigen kinderen te kunnen begeleiden heb ik me, na mijn studie bedrijfseconomie, in de loop der jaren omgeschoold tot hoogbegaafdheids- en autismedeskundige, specifiek op het gebied van ‘leren leren’.

Ik gebruik het liefst wiskunde om kinderen en jongeren (weer) te leren nadenken op hun niveau en ze (opnieuw) te motiveren hun schoolwerk te doen. Via leuke wiskunde voor basisschoolkinderen, of juist ‘gewone’ bijlessen voor de oudere (vo) leerlingen, wordt, zonder dat ze er last van hebben, aan hun metacognitie(ve vaardigheden), ook vaak executieve functies genoemd, gewerkt.

Ouders begeleid ik omdat ik me nog zo goed herinner hoeveel behoefte ik hier zelf aan had, ooit. En omdat ik weet wat ouders kunnen als ze (weer) ‘overeind staan’. Iemand die de weg weet, helpt, luistert en coacht kan zoveel verschil maken.

Mijn combinatie van ‘alpha’ en ‘bèta’ kennis, komt goed van pas bij het aansluiten bij en begrijpen van hoogbegaafden. Ik werk altijd vanuit contact, met iedereen.

Opleidingen
Bedrijfseconomie, Tilburg University.
Practitioner Autisme, Fontys Hogeschool Eindhoven.
RITHA (voorheen ECHA) Radboud International Training on High Ability, Radboud Universiteit Nijmegen.
Facilitatortraining Peers4Parents.

Lid Internationale Beroepsvereniging van Autismespecialisten (IBvA).
Lid en partner van Samenwerkingsverband Autisme Zuid-Oost Brabant (SVA)
Lid van het Peers4Parents facilitator netwerk.
Lid van the European Counsil for High Ability (ECHA).

 

Begeleiding van hoogbegaafde kinderen, jongeren en hun ouders.